Rubriky
Nezařazené

Zámková nebo keramická dlažba?

Do štěrku, nebo na terče lze mimo betonové dlažby (popř. zámková dlažby) položit i keramickou dlažbu v síle 20mm. Stále více zákazníků si zvolí právě tuto variantu řešení. Výběr a designové provedení keramických dlažeb umožní výrazně lepší splnění barevné kompozice celého projektu.

náklady vs. design

Betonová dlažba vyjde určitě ekonomicky nejlépe, ALE … pokud má dlouhodobě působit pěkně, musí se impregnovat, což jsou dodatečné náklady, které se v čase opakují. Mastnotu je problém z tohoto povrchu vyčistit. Porézní povrch zámkové dlažby natáhne veškeré olejové skvrny do sebe a jejich eliminování je téměř nereálné. Navíc má betonová dlažba výrazně nižší počet barevných variací a tím je její použití většinou otázkou určitého kompromisu z pohledu designu.

Keramická dlažba má oproti betonové dlažbě nasákavost pouze 0,1%. Pokud se vytvoří fleky, lze je bez větších problémů odstranit. Další, významná vlastnost keramické dlažby je její stálobarevnost – nemění design. Dnes není problém vybrat z nabídky věrohodného dekoru v podobě dřeva, kamene, cementu v rozličných odstínech,  kresbách a formátech, ke kterým se vyrábí např. i bazénové hrany atd. I cena dnes není na násobku betonové dlažby a ceny začínají okolo 700Kč / m2 s DPH.

závěr?

Je tedy dobré si při výběru vždy pečlivě rozmyslet, co od položené dlažby očekáváte. Pokud Vám jde o to, aby výsledný prostor s dlažbou byl nejen nenáročný na údržbu, vzhledově přesně zapadal do konceptu a navíc dokázal stejný barevný efekt nabídnout i v řádu několika let, pak je keramická dlažba pro Vás jasnou volbou. V našem eshopu nebo i na naši vzorkové prodejně v Jičíně, si můžete prohlédnout opravdu ucelenou nabídku dlažby z keramiky v síle 2cm. A pokud se Vaše představy nebudou úplně shodovat s aktuální nabídkou, rádi pro Vás, jako dovozci dlažby do ČR, zajistíme dodání a prodej konkrétního designu dlažby.